top of page
Zoeken
  • Casteleyn Horecamateriaal

Hoe kiest u een industriële vaatwasser?

Bijgewerkt op: 28 okt. 2021

In een horecazaak of een grootkeuken is de vaat nooit gedaan want er komt altijd opnieuw vuile vaat bij. Om die berg het hoofd te bieden komt het erop aan om een goede professionele vaatwasmachine aan te schaffen. Waarop u daarbij moet letten leest u in deze blog.


Belangrijk bij de keuze van een professionele vaatwasmachine

Enkele parameters liggen voor de hand, andere komen misschien niet meteen bij u op. Vandaar dat het nuttig is om ze even op te lijsten.

Ten eerste is de aard van uw horecazaak bepalend voor welke afwasautomaat u nodig hebt. Daarbij denken we aan het aantal zitplaatsen en het aantal services die u serveert. Is uw horecagelegenheid doorlopend open of ontvangt u alleen ’s avonds gasten?

Over welk soort vaat gaat het? Klein serviesgoed na de ontbijtservice of na het horecabezoek voor koffie en pannenkoeken? Of veel en vet vaatwerk van de middag- en avondservice? Hiervan zal afhangen of uw vaatwasser continu in gebruik is of enkel op spitsuren.

Daarnaast heeft de beschikbare ruimte een invloed op uw keuze om een of meerdere toestellen te plaatsen, alsook welk type van afwasautomaat meest aangewezen is. Dat wordt zo duidelijk als we de opties van Winterhalter bespreken.


Efficiëntie en zuinigheid

Vervolgens focust elke horeca-uitbater op efficiëntie en zuinigheid. Sommige professionele vaatwassers hebben een verscheidenheid van uitneembare rekjes en manden voor kleine en grote borden, kopjes, glazen enz. waardoor ze multi-inzetbaar zijn. Daarnaast geldt algemeen dat voorspoelen en uw machine niet te vol laden aan te raden is om een onberispelijke vaat te krijgen.

Kostenbesparende factoren zijn het water- en energieverbruik. De moderne vaatwassers gebruiken beduidend minder water dan vroeger. Daarenboven daalt het energieverbruik als u rekening houdt met deze aandachtspunten. Uw vaatwasser verbruikt minder energie als u hem aansluit op warm water in plaats van op koud water. Ook kalkaanslag in de leidingen en op de sproeiarmen beïnvloeden de werkzaamheid van de machine en ook het wasresultaat. Een waterontharder betekent een reële besparing op het verbruik van energie en zeep. Wassen met osmosewater waaraan alle mineralen onttrokken zijn, is een andere oplossing. Osmosewater is extreem zuiver en laat toe om minder en zachtere detergenten te gebruiken en op een lagere temperatuur te wassen.


Winterhalter, het neusje van de zalm onder de industriële vaatwassers

Als officieel verdeler van Winterhalter in West-Vlaanderen adviseren wij u graag bij de keuze van een industriële vaatwasmachine. Winterhalter biedt vaatwassers op maat van elke grootkeuken of horecagelegenheid. Of dat nu een broodjeszaak, koffiehuis of restaurant is. Enerzijds zijn er voorladers voor het wassen van glazen, borden en bestek in eerder kleinere eetgelegenheden. In grote restaurants gaat de voorkeur naar doorschuifsystemen met een aan- en afvoertafel die alle serviesgoed kunnen laden. Deze professionele vaatwassers zijn minder belastend voor de werknemers omdat de manden niet moeten opgetild worden. Daarnaast bestaan er ook industriële glazenwassers. Die hebben een extra naspoelprogramma met niet al te heet water en zachte detergenten om glascorrosie te vermijden.


Wilt u professioneel advies voor de keuze van een industriële vaatwasser? Neem dan contact op met Casteleyn Horecamateriaal in Middelkerke.


140 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page