top of page
Zoeken
  • Casteleyn Horecamateriaal

RVS-maatwerk is het toppunt van hygiëne en kwaliteit in professionele keukens

Een gepassioneerde kok die zijn werk au sérieux neemt, werkt niet met het eerste het beste keukenmateriaal. Hij gaat voor materiaal dat aan alle vereisten voldoet qua hygiëne en efficiëntie en dat een uitstekend resultaat garandeert qua smaak. Dat materiaal is roestvrij staal (RVS) of inox.


In deze blog leest u waarom zowel professionele chef-koks als hobbykoks inox verkiezen voor hun keukenapparatuur en keukeninrichting.


RVS-maatwerk voor horecakeukens | Bumaco Group: Casteleyn en Inoxplus

Keukenapparatuur en meubelen in inox


RVS is hét materiaal voor de uitrusting van keukens en daar is meer dan één reden voor.


Inox is bijzonder sterk en kan veel gewicht dragen. In restaurants en grootkeukens vindt u tegenwoordig dan ook meestal roestvrijstalen aanrechten, spoeltafels en -bakken, wandkasten en rekken. Die zijn meer dan stevig genoeg om alle porselein, potten en pannen én keukentoestellen zoals vaatwassers te dragen.


Een tweede voordeel is de slijtvastheid van RVS. Het gladde, niet-poreuze oppervlak van inox werktafels en spatwanden is bestand tegen vet, zouten en zuren. Het kan ook niet beschadigd worden door messen of andere scherpe voorwerpen.


Een bijkomend pluspunt is het onderhoudsgemak. Want is een inox werkblad vuil, dan is dat makkelijk proper te maken door het met warm water af te spoelen. Dat geldt eveneens voor de verwijdering van vliegroest. Hoewel roestvrij kan er bij contact met een ijzeren voorwerp namelijk lichte roest optreden. Bij gepolijst inox wordt dat eenvoudigweg schoongeveegd met een doek; voor geborsteld inox gebruikt u een pannensponsje.


Nog cruciaal voor een kok is dat inox bij aanraking met voedingswaren geen invloed heeft op de smaak. Uw gerechten zullen dus altijd even smaakvol blijven.


Al deze voordelen maken dat RVS een duurzame oplossing is in de keuken. Uw roestvrijstalen meubels en keukenapparatuur gaan jarenlang mee. En zijn ze op een bepaald moment aan vervanging toe, dan zijn ze perfect recycleerbaar.


RVS-maatwerk en ergonomie met Inoxplus


Voor de inrichting van horecakeukens werkt Casteleyn Horecamateriaal samen met Inoxplus, een gevestigde leverancier van RVS-maatwerk die net zoals Casteleyn deel uitmaakt van de Bumaco Group. U kunt uw keukenuitrusting dus helemaal op maat bestellen.


Wilt u er meer over wilt weten? Neem gerust contact met ons op.
59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page